Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Alkoholfri blåbärsglögg

Bärdrycker passar att värma och ta med i termos på utflykten. Eller smaksätt med julens kryddor och apelsin och servera på glöggkalaset.

Alkoholfri blåbärsglöggAlkoholfri blåbärsglöggAlkoholfri blåbärsglögg
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 lblåbärsdryck
  • 2pomeransskal
  • 1kanelstång
  • 6nejlikor- hela
  • 0,5 mskkardemummakärnor
  • 1 dlapelsin- pressad

Tillbehör

  • sötmandel- skållad
  • russin

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser utom apelsinsaften i en kastrull. Hetta upp drycken, ta den från värmen och låt dra 2-3 timmar. Sila bort kryddorna.

  2. Blanda i apelsinsaften vid servering och hetta upp igen.

  3. Servera blåbärsglöggen varm med mandel och russin.

Vad tyckte du om receptet?