Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Alici dorate e fritte - friterad strömming

Alici är ansjovis i Neapel. Gina friterar strömmingsfiléer på samma sätt.

Alici dorate e fritte - friterad strömmingAlici dorate e fritte - friterad strömmingAlici dorate e fritte - friterad strömming
Alici dorate e fritte - friterad strömming Foto: Charlie Drevstam

Friterad strömming

  • 500 gströmmingfiléer
  • 2 dlvitt vin- torrt
  • 1citron- rivet skal
  • 2 mskpersilja- hackad
  • 0,5 tsksalt
  • 2 dlvetemjöl- (120 g)
  • 2ägg

Fritering

  • 5 dlolivolja- extra vergine

Garnering

  • flingsalt

Gör så här

  1. Blanda vin, citronskal, persilja och salt. Halvera eventuellt strömmingarna om de är stora. Lägg dem i marinaden och låt stå i kylen ca 2 timmar.

  2. Häll av marinaden från strömmingarna och torka dem lätt med hushållspapper. Vänd strömmingarna i mjöl.

  3. Hetta upp oljan till 160 grader. Doppa strömmingarna i uppvispade ägg och lägg dem i oljan. Fritera ca 4 min, tills de fått fin färg. Ta upp och låt dem rinna av på hushållspapper. Strö över flingsalt och servera.

Vad tyckte du om receptet?