Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Torka av köttet, salta och peppra. Bryn köttet på båda sidor i en stekpanna med brynt smör. Lägg över i en ugnssäker form och stek klart i mitten av ugnen vid 150 grader, cirka 5 minuter. Låt köttet vila 5 minuter innan det skärs i sneda skivor.
Smält råsockret i en tjockbottnad kastrull på medelvärme. Rör inte om! Tillsätt försiktigt kalvfond och vatten och låt koka upp och koka ihop, så att 2/3 återstår. Tillsätt calvados och vispa ner smöret. Smaka av med salt och peppar.
Skölj och skär klyftor runt om kärn-huset på äpplena. Stek dem i smör i en stekpanna helt kort, de får inte bli mosiga. Strö över råströsockret.
Servera köttet på såsspegel med äpplen, bönor och svartrötter.
Recept från Mitt kök