Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Älgskavspasta med trattkantareller & lingon

En ljuvlig pasta med svenska smaker vilt och skog

Älgskavspasta med trattkantareller & lingon
Älgskavspasta med trattkantareller & lingon
Älgskavspasta med trattkantareller & lingon
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 280 gpasta- t ex strozzapreti
  • 480 gälgskav
  • 2 msksmör
  • 1gul lök
  • 200 gtrattkantareller- eller champinjoner
  • 2 mskvetemjöl
  • 2 mskkalvfond
  • 2 dlvatten
  • 2 dlvispgrädde
  • 1 msksherry
  • salt
  • peppar

Till garnering

  • lingon
  • timjan

Gör så här

  1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten i en gryta, enligt anvisningarna på förpackningen.

  2. Stek älgskavet på hög värme i en stor stekpanna med smör. Tillsätt skalad och skivad lök och rensade trattkantareller. Fräs tillsammans i 5 minuter.

  3. Pudra över mjölet och späd med kalvfond, vatten, grädde och sherry under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Låt sjuda i 5 minuter under omrörning.

  4. Rör ner pastan i renskavsgrytan och rör om eller servera den ovanpå pastan. Garnera med lingon och timjan.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök