Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En ljuvlig pasta med svenska smaker vilt och skog
Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten i en gryta, enligt anvisningarna på förpackningen.
Stek älgskavet på hög värme i en stor stekpanna med smör. Tillsätt skalad och skivad lök och rensade trattkantareller. Fräs tillsammans i 5 minuter.
Pudra över mjölet och späd med kalvfond, vatten, grädde och sherry under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Låt sjuda i 5 minuter under omrörning.
Rör ner pastan i renskavsgrytan och rör om eller servera den ovanpå pastan. Garnera med lingon och timjan.
Recept från Mitt kök