Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Älgskavsgryta

Läsarrecept av Claire Sjölander: "Den här snabblagade grytan är god intill sista tuggan.

ÄlgskavsgrytaÄlgskavsgrytaÄlgskavsgryta
EVA HILDÉN SMITH

Ingredienser

  • 600 gälgskav
  • 400 gsvamp- (kantareller)
  • 2gula lökar- hackade
  • 6 msksmör
  • 2 mskmjöl- (dinkel)
  • 3 dlsvampspad- (om de varit torkade) annars buljong
  • 4 dlcrème fraiche
  • 3 msksoja
  • salt
  • peppar
  • persilja- efter behag

Gör så här

  1. Fräs kött, svamp och hackad lök i smör. Strö över mjöl och tillsätt svampspad eller buljong, crème fraiche och soja. Krydda med salt och peppar. Strö över klippt persilja vid serveringen.

  2. Servera med potatis och sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök