Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på älgskavsgryta med kantareller.
Halvtina köttet. Skala och skär löken i tunna klyftor. Ansa kantarellerna och dela de stora i mindre bitar. Stek köttet i en stekpanna med smör. Vänd och skav av tunna flagor av kött med stekspaden, vartefter det blir brynt. Salta och krydda med peppar och timjan.
Tillsätt lök och kantareller och låt det bryna med köttet, 3 minuter. Strö över mjölet och späd med vatten och grädde. Rör om och låt grytan sjuda 5 minuter. Smaka av kryddningen. Garnera med lingon och persilja. Servera med potatispuré.
Potatispuré med Västerbottensost: Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, cirka 20 minuter. Häll av vattnet och pressa potatisen. Tillsätt smör och mjölk efter hand och vispa med ballongvisp till en fluffig puré. Smaksätt med salt, vitpeppar och Västerbottensost.
Recept från Mitt kök