Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Älgskavsgryta med kantareller

Recept på älgskavsgryta med kantareller.

Älgskavsgryta med kantarellerÄlgskavsgryta med kantarellerÄlgskavsgryta med kantareller
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 2 pktälgskav- fryst, à 240 g
  • 2 msksmör
  • salt
  • peppar
  • 1 tsktimjan
  • 1gul lök
  • 200 gkantareller
  • 2 mskvetemjöl
  • 2 dlvatten
  • 2 dlgrädde

Garnering

  • lingon- persilja

Potatispuré med Västerbottensost, 4 portioner

  • 600 gmandelpotatis- eller annan mjölig potatis
  • 25 gsmör
  • 1,5 dlmjölk
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 dlvästerbottensost- finriven

Gör så här

  1. Halvtina köttet. Skala och skär löken i tunna klyftor. Ansa kantarellerna och dela de stora i mindre bitar. Stek köttet i en stekpanna med smör. Vänd och skav av tunna flagor av kött med stekspaden, vartefter det blir brynt. Salta och krydda med peppar­ och timjan.

  2. Tillsätt lök och kantareller och låt det bryna med köttet, 3 minuter. Strö över mjölet och späd med vatten och grädde. Rör om och låt grytan sjuda 5 minuter. Smaka av kryddningen. Garnera med lingon och persilja. Servera med potatispuré.

  3. Potatispuré med Västerbottensost: Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, cirka 20 minuter.­ Häll av vattnet och pressa potatisen.­ Tillsätt smör och mjölk efter hand och vispa med ballongvisp till en fluffig puré. Smaksätt med salt, vitpeppar­ och Västerbottensost.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök