Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Älgköttbullar med rökt fläsk & timjan


Ett gott tillbehöver till köttbullarna är gräddkokt grönkål.

Älgköttbullar med rökt fläsk & timjan

Älgköttbullar med rökt fläsk & timjan

Älgköttbullar med rökt fläsk & timjan

THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 500 gälgfärs- eller nötfärs
  • 150 gfläsk- varmrökt
  • 1gul lök
  • 1 msksmör
  • 0,75 dlhavregryn
  • 1,5 mskpotatismjöl
  • 1,5 dlvispgrädde
  • 1ägg
  • 1 mskkalvfond
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar
  • 1 tsktimjan

Till stekning

  • 2 msksmör

Gör så här

  1. Finhacka fläsk i matberedare. Skala, hacka och stek lök i smör i en stekpanna tills den blir gyllenbrun. Blanda havregryn, potatismjöl och grädde i en bunke. Låt det svälla 10 minuter.

  2. Tillsätt lök, ägg, kalvfond, salt, svartpeppar och timjan. Lägg i älgfärs och fläsk och arbeta ihop till en fast och smidig smet.

  3. Ta lite olja på händerna och rulla medelstora köttbullar och lägg dem på ett smörpapper.

  4. Stek köttbullarna i lite smör i en het stekpanna, cirka 5 minuter. Ta inte för många åt gången och skaka pannan regelbundet.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök