Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ett gott tillbehöver till köttbullarna är gräddkokt grönkål.
Finhacka fläsk i matberedare. Skala, hacka och stek lök i smör i en stekpanna tills den blir gyllenbrun. Blanda havregryn, potatismjöl och grädde i en bunke. Låt det svälla 10 minuter.
Tillsätt lök, ägg, kalvfond, salt, svartpeppar och timjan. Lägg i älgfärs och fläsk och arbeta ihop till en fast och smidig smet.
Ta lite olja på händerna och rulla medelstora köttbullar och lägg dem på ett smörpapper.
Stek köttbullarna i lite smör i en het stekpanna, cirka 5 minuter. Ta inte för många åt gången och skaka pannan regelbundet.
Recept från Mitt kök