Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Om du inte får tag på älgkött till den här grytan kan du använda nötkött
Skär köttet i cirka 4 centimeter stora bitar. Skala och skär löken och morötterna i bitar. Bryn köttet i smör runtom i en stor gjutjärnsgryta, salta och peppra.
Pudra köttet med vetemjöl och häll på vatten så att det täcker köttet. Tillsätt kryddorna och låt allt sjuda under lock i 20 minuter. Lägg i löken och morötterna och sjud ytterligare ca 40 minuter tills köttet känns mört. Rör om då och då i botten. Smaka av med salt.
Polkabeta: Rör ihop alla ingredienser till lagen. Tvätta betorna ordentligt och hyvla dem tunt. Lägg ner i lagen.
Servera kalopsen i en skål eller direkt från grytan med polkabetorna och mjölig potatis. Garnera med libsticka, selleri eller bladpersilja.
Recept från Mitt kök