Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Älgkalops med enbär och picklad polkabeta

Om du inte får tag på älgkött till den här grytan kan du använda nötkött

Älgkalops med enbär och picklad polkabeta
Älgkalops med enbär och picklad polkabeta
Älgkalops med enbär och picklad polkabeta
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 kghögrev- älgkött (bringa, eller stek)
  • 2gula lökar
  • 2morötter
  • smör- till stekning
  • salt
  • svartpeppar- malen
  • 0,5 mskvetemjöl
  • 78 dlvatten
  • 3lagerblad
  • 6kryddpepparkorn
  • 56enbär

Picklad polkabeta

  • 2polkabetor

Lag

  • 0,5 dlättiksprit
  • 1 dlströsocker
  • 1,5 dlvatten
  • 0,5 tsksenapsfrön- gula

Till servering

  • mjölig potatis- kokt
  • blekselleri- färska blad av libsticka, eller bladpersilja.

Gör så här

  1. Skär köttet i cirka 4 centimeter stora bitar. Skala och skär löken och morötterna i bitar. Bryn köttet i smör runtom i en stor gjutjärnsgryta, salta och peppra.

  2. Pudra köttet med vetemjöl och häll på vatten så att det täcker köttet. Tillsätt kryddorna och låt allt sjuda under lock i 20 minuter. Lägg i löken och morötterna och sjud ytterligare ca 40 minuter tills köttet känns mört. Rör om då och då i botten. Smaka av med salt.

  3. Polkabeta: Rör ihop alla ingredienser till lagen. Tvätta betorna ordentligt och hyvla dem tunt. Lägg ner i lagen.

  4. Servera kalopsen i en skål eller direkt från grytan med polkabetorna och mjölig potatis. Garnera med libsticka, selleri eller bladpersilja.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök