Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Älggryta med voatsiperiferypeppar, västerbottenskrisp och kantareller är en mustig och god gryta. Voatsiperiferypeppar har en varm hetta med aromer från skogen och en blommig citruston som passar bra i en viltgryta. Frasigt ostkrisp är särskilt gott till svamp och vilt.
Stöt pepparn grovt i mortel och krydda grytbitarna med 1 tsk peppar och salt. Bryn grytbitarna i omgångar i 2 msk smör. Lägg köttet i en gryta. Tillsätt gelé, fond, timjan och lagerblad. Häll över vattnet och låt koka upp. Sjud grytan under lock.
Skala lök, selleri och morot. Skär selleri och morot i bitar. Bryn lök, morot och i 1 msk smör och lägg över i grytan. Låt koka under lock tills köttet är mört, ca 1 1/2 timme.
Sätt ugnen på 200°. Lägg ostskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen tills osten smält och har fått fin färg. Ta ut och låt kallna.
Stek kantarellerna i smör. Krydda med salt. Blanda ner kantarellerna i grytan och garnera med smulad västerbottensflarn och 1 tsk peppar. Servera med kokt potatis eller potatismos.