Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Älggryta med picklade gulbetor

Älggryta med picklade gulbetor.

Älggryta med picklade gulbetorÄlggryta med picklade gulbetorÄlggryta med picklade gulbetor
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 kggrytbitar- benfria av älg, ca
  • 2 storagula lökar
  • smör
  • salt
  • peppar- nymald
  • 3 mskvetemjöl
  • 6 dlvatten
  • 1 mskviltfond
  • 1 tskkinesisk soja
  • 2 tsktimjan
  • 8enbär- stötta
  • 3lagerblad
  • 2morötter
  • 1palsternacka
  • 200 grotselleri- ca

Till servering

  • gulbetor- picklade
  • rönnbärsgelé
  • potatis- kokt

Gör så här

  1. Skär köttet i bitar, 3x3 centimeter. Skala och skiva löken.

  2. Bryn köttet i smör, lite i taget, i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Mjukstek löken i smör i en gryta. Blanda i köttet.

  3. Pudra över mjölet och rör om. Tillsätt vatten, fond, soja och kryddor. Låt koka under lock tills köttet är mört, cirka 1 1/2 timme.

  4. Skala och skär rotfrukterna i bitar. Lägg ner dem i grytan när cirka 30 minuter av koktiden återstår. Smaka av med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök