Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Älggryta med picklade gulbetor.
Skär köttet i bitar, 3x3 centimeter. Skala och skiva löken.
Bryn köttet i smör, lite i taget, i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Mjukstek löken i smör i en gryta. Blanda i köttet.
Pudra över mjölet och rör om. Tillsätt vatten, fond, soja och kryddor. Låt koka under lock tills köttet är mört, cirka 1 1/2 timme.
Skala och skär rotfrukterna i bitar. Lägg ner dem i grytan när cirka 30 minuter av koktiden återstår. Smaka av med salt och peppar.
Recept från Mitt kök