Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Älgfärsbiffar med tranbär och messmörsås

Laga en mustig och härlig rätt som är lättare än du tror! Biffarna blir saftiga av grädde och får smak av tranbär och bacon. Serveras med en spännande sås med messmör.

Älgfärsbiffar med tranbär och messmörsås
Älgfärsbiffar med tranbär och messmörsås
Älgfärsbiffar med tranbär och messmörsås
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 500 gälgfärs
  • 2 mskströbröd
  • 1 dlgrädde
  • 1 mskkalvfond
  • 1schalottenlök- hackad
  • 0,5 dltranbär- finhackade torkade
  • 120 gjägarbacon- finhackad
  • 1ägg
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar
  • 2 msksmör
  • 2 dlvatten
  • 2 mskkalvfond

Sås

  • steksky
  • 2 dlcrème fraiche
  • 2 mskmessmör
  • salt- svartpeppar
  • brysselkål- kokt
  • potatis- kokt
  • tranbär- frysta

Gör så här

  1. Lägg ströbröd, grädde och kalvfond i en bunke och rör om. Låt svälla 5 minuter. Tillsätt älgfärs, lök, torkade tranbär, bacon, ägg, salt och svartpeppar. Arbeta ihop till en smidig färs.

  2. Forma färsen till biffar och lägg på ett smörpapper. Stek dem i smör i en stekpanna på medelvärme, cirka 4 minuter per sida. Lägg över på ett serveringsfat och håll varmt.

  3. Skölj ur pannan med vatten och kalvfond. Sila ner skyn i en kastrull.

  4. Tillsätt crème fraiche och messmör i skyn och koka upp under vispning. Smaka av med salt och peppar. Servera biffarna med kokt brysselkål och potatis. Dekorera med några frysta tranbär.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök