Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på älgfärsbiff med kantareller och sockerärter. Älgfärsbiffarna får en lite sötaktig, god smak av kantarellerna. De går utmärkt att frysa.
Ansa och finhacka kantarellerna. Skala och finhacka löken. Fräs svamp och lök i 1 msk smör tills all vätska kokat in. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Låt kallna.
Blanda färsen med ägg, ostronsås, majsstärkelse, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Tillsätt crème fraiche och blanda väl. Rör ner svamp-fräset.
Forma färsen till 8 biffar. Stek biffarna i 2 msk smör på medelstark värme ca 5 min på varje sida.
Blanda grädde, vatten, senap och buljongtärning i en kastrull. Koka upp och låt sjuda ca 10 min. Blanda majsstärkelsen med lite kallt vatten och vispa ner den i såsen. Låt koka upp.
Lägg upp biffarna och strö över flingsalt, servera med sås, kokta sockerärter, vildrismix och hackad persilja.