Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Älgchorizo

Recept på älgchorizo. I stället för julkorv steker vi en köttigare korv med älgfärs i basen och mycket smak. Den kan också göras med mager nötfärs.

ÄlgchorizoÄlgchorizoÄlgchorizo
Recept på älgchorizo. Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 5 mkrokfjälster
  • 1 kgälgfärs- grovmald
  • 500 gfläskkött- grovmalt, fett
  • 200 gspäck- grovmalt
  • 4vitlöksklyftor
  • 2 dlvitt vin- torrt
  • 4 dlvatten- iskallt
  • 2 tsksalpeter- Santa Maria
  • 3 mskpotatismjöl
  • 2,5 tsksalt
  • 1 mskpaprikapulver- rökt, spanskt
  • 1,5 mskpaprikapulver- milt
  • 1 mskoregano
  • 2 tsksvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Lägg fjälstret i kallt vatten ca 30 min, gärna längre. Skölj genom dem med kallt vatten.

  2. Mal kött och späck om det inte redan är malet. Skala och riv vitlöken. Blanda färsen med späck, vitlök, vin, vatten, salpeter, potatismjöl, salt och kryddor.

  3. Arbeta färsen väl, gärna med elvispens degkrokar. Ställ den i kylen tills den ska användas.

  4. Gör ett stekprov och kontrollera smaken.

  5. Trä upp fjälstret på korvhornet och fyll det med smet. Gör 10–15 cm långa korvar. Knyt om med bomullssnöre.Korven håller till nästa dag, men ska den förvaras längre bör den frysas.

  6. Stek korven runt om i smör på medelvärme ca 10 min, eller tills den är genomstekt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Allt om Matredaktionen