Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Chipotlechili är en rökt jalapeñochili som ger en god, lite lagom stark och rökig smak. Här används de hela i grytan, men ibland smulas de sönder och då äter man upp dem.
Bryn köttet i 2 msk smör i en gryta tills det har fått fin färg. Krydda med salt och peppar. Ta upp köttet på ett fat.
Skala och skär löken i bitar. Skala och hacka vitlöken. Kärna ur och strimla paprikan.
Fräs lök, vitlök och paprikan i 1 msk smör i grytan ca 2 min. Lägg i köttet och häll på krossade tomater och vatten. Tillsätt buljongtärning, chipotlechili, ketchup, tomatpuré och paprikapulver.
Låt grytan sjuda under lock tills köttet är mört, 1–1 1/2 timme. Tillsätt eventuellt lite mer vatten och rör om då och då.
Skölj bönorna och blanda ner dem i grytan. Ta bort chipotlechilin och strö över örter.
Blanda gräddfil eller crème fraiche med paprikapulver och servera till grytan.