Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Älgcarpaccio med rostad svamp och parmesan

Passar antingen som förrätt eller lunch. Tänk på att ta ut köttet ur frysen i tid. När köttet är halvfryst är det lättast att få till riktigt tunna, fina skivor.

Älgcarpaccio med rostad svamp och parmesanÄlgcarpaccio med rostad svamp och parmesanÄlgcarpaccio med rostad svamp och parmesan
Foto: Magnus Skoglöf

Ingredienser

  • 400 gälgbiff
  • 2blekselleristjälkar
  • 1 litenröd paprika
  • 4 dlsvamp- färsk (karljohan, kantarell, trumpet)
  • 1 mskolivolja
  • 2 dlparmesan- grovriven
  • rucola- lite späd att garnera med
  • havssalt- och svartpeppar

Dijonmajonnäs

  • 1,5 dlmajonnäs
  • 2 mskdijonsenap

Gör så här

  1. Putsa älgbiffen och plasta in till en fin, hård rulle. Lägg den i frysen. Ta ut den i tid innan du ska skiva så att den hinner bli halvtinad. Skiva älgbiffen tunt, tunt – helst på maskin. Lägg skivorna direkt på portionstallrikar som en solfjäder, eller vackert omlott på ett serveringsfat.

  2. Blanda majonnäs och senap till dijonmajonnäsen. Lägg över i spritspåse eller häll över i en flaska med pip.

  3. Skiva selleri och paprika fint och skär svampen i tunna skivor. Stek svampen hastigt i olivolja i het panna.

  4. Fördela selleri, paprika, svamp, parmesan och rucola över köttet. Ringla över dijonmajonnäsen och avsluta med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept ur ”Laga älg och annat vilt” av Anders Levén (Semic). Boken hittar du bland annat på Adlibris.

Recept från Mitt kök