Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Älgburgare med kantareller & lingon

Tänk på att viltkött är väldigt magert. Här har jag adderat späck för att få det lite saftigare.

Älgburgare med kantareller & lingon
Älgburgare med kantareller & lingon
Älgburgare med kantareller & lingon
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 600 gälgfärs- finmalen
  • 150 gspäck- finmalet
  • 200 gkantareller- putsade
  • 2 dlgrädde
  • 2röda lökar- tunt skivade
  • 0,5 dlättiksprit
  • 3 msklingon
  • 1 dlsocker
  • 1,5 dlvatten
  • 4hamburgerbröd

Servering

  • 2 msktimjan- plockad

Gör så här

  1. Blanda samman älg färs med späck och forma till 4 st burgare, krydda med salt och peppar och grilla eller stek dem ca 2 minuter på varje sida.

  2. Stek kantarellerna i smör och låt grädden koka in när kantarellerna fått färg, smaka av med salt.

  3. Koka upp ättika, socker, lingon och vatten. Häll lagen över rödlöken, låt stå och dra i 10 minuter.

  4. Rosta brödet och bygg dina burgare med gräddkokta kantareller och syltad rödlök, toppa med plockad timjan.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök