Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Älgburgare med coleslaw

Testa Lisa Lemkes burgare på älgfärs!

Älgburgare med coleslaw
Älgburgare med coleslaw
Älgburgare med coleslaw
EVA HILDÉN SMITH

Coleslaw

  • 400 gkål- gärna olika sorter
  • 1 litenrödlök
  • 1 storapelsin- saften
  • 2 mskingefärsjuice- (cirka 100 g oskalad ingefära)
  • salt
  • svartpeppar

Burgare

  • 500 gälgfärs
  • 0,5 dlgrädde
  • salt
  • svartpeppar
  • smör- till stekning

Till servering

  • hamburgerbröd
  • västerbottensost
  • majonnäs

Gör så här

  1. Riv eller strimla kålen och löken riktigt fint, helst på mandolin. Blanda med apelsinsaft, ingefärsjuice, salt och peppar och massera in dressingen noga i kålsalladen. Ställ åt sidan.

  2. Arbeta försiktigt samman färs och grädde till en smidig hamburgersmet, tänk på att inte arbeta smeten för mycket, då blir burgarna kompakta. Forma försiktigt till burgare och krydda med salt och svartpeppar på båda sidor. Stek dem i smör tills de är gyllenbruna på båda sidor.

  3. Lägg mot slutet på en tjock skiva västerbottensost på burgarna som får smälta lätt.

  4. Lägg samman hamburgarna med rostat hamburgerbröd, coleslaw och lite majonnäs. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök