Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En enkel och fräsch sallad på bönor och hela dinkelgryn toppas med krämig paprikamajo.
Börja med majonnäsen: Sätt ugnen på 200 grader. Dela och kärna ur paprikan, lägg i ugnsfast form. Salta och peppra, strö över oregano och lite olja. Ställ in i mitten av ugnen och rostas cirka 15 minuter. Tag ur, låt svalna och mixa till puré med hjälp av mixerstav.
Majonnäsen: Se till att alla ingredienser håller samma temperatur, till exempel rumstemperatur. Rör samman äggula, salt, peppar, vinäger och senap i en rundbottnad skål.
Tillsätt oljan med elvisp. Först droppvis lite i taget och sedan i en fin stråle. Vispa hela tiden. Rör försiktigt i paprikapurén. Smaka av med salt och peppar.
Koka dinkelgrynen mjuka i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna. Rör samman med rucola, bönor, strimlad paprika och paprikamajonnäs.
Strö över räkor och ärtskott vid servering.
Recept från Mitt kök