Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Alexandra Zazzis räksallad med paprikamajonnäs

En enkel och fräsch sallad på bönor och hela dinkelgryn toppas med krämig paprikamajo.

Alexandra Zazzis räksallad med paprikamajonnäsAlexandra Zazzis räksallad med paprikamajonnäsAlexandra Zazzis räksallad med paprikamajonnäs
Annika Broman

Ingredienser

  • 3 dldinkel- kärnor, hela
  • 1 stpaprika- röd,strimlad
  • 1 burkbönor- kokta,blandade,väl sköljda
  • 2 dlräkor- skalade
  • salt
  • peppar
  • 100 grucola
  • 50 gärtskott- att dekorera med

Paprikamajonnäs, 1/2 liter

  • 1 stpaprika- röd
  • 1 tskoregano- torkad
  • olja
  • 1 stäggula
  • salt
  • peppar
  • 1 mskvinäger- citronört
  • 1,5 tsksenap- timjan
  • 2 dlrapsolja- varmpressad

Gör så här

  1. Börja med majonnäsen: Sätt ugnen på 200 grader. Dela och kärna ur paprikan, lägg i ugnsfast form. Salta och peppra, strö över oregano och lite olja. Ställ in i mitten av ugnen och rostas cirka 15 minuter. Tag ur, låt svalna och mixa till puré med hjälp av mixerstav.

  2. Majonnäsen: Se till att alla ingredienser håller samma temperatur, till exempel rumstemperatur. Rör samman äggula, salt, peppar, vinäger och senap i en rundbottnad skål.

  3. Tillsätt oljan med elvisp. Först droppvis lite i taget och sedan i en fin stråle. Vispa hela tiden. Rör försiktigt i paprikapurén. Smaka av med salt och peppar.

  4. Koka dinkelgrynen mjuka i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna. Rör samman med rucola, bönor, strimlad paprika och paprikamajonnäs.

  5. Strö över räkor och ärtskott vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök