Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ålandspannkaka med katrinplommonkräm och vispad grädde

Recept på Ålandspannkaka med katrinplommonkräm. Med härlig kardemummasmak blir det här en uppskattad favorit. Får du pannkaka över håller den fint i kylen några dagar.

Ålandspannkaka med katrinplommonkräm och vispad gräddeÅlandspannkaka med katrinplommonkräm och vispad gräddeÅlandspannkaka med katrinplommonkräm och vispad grädde
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1 llantmjölk
  • 1,25 dlmannagryn
  • 0,75 dlvetemjöl
  • 1,5 tskkardemumma- stött
  • 0,5 tsksalt
  • 3ägg
  • 0,75 dlströsocker
  • 1 dlsötmandel- finhackad

Katrinplommonkräm

  • 150 gkatrinplommon
  • 3 dlvatten
  • 1 mskströsocker

Tillbehör

  • grädde- lättvispad

Gör så här

  1. Koka upp mjölken i en kastrull. Vispa ner mannagrynen och koka på svag värme till en tunn gröt, ca 4 min. Låt svalna.

  2. Sätt ugnen på 200°. Rör ner mjöl, kardemumma och salt i gröten. Vispa ägg och socker pösigt och rör ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad ugnssäker form. Strö över mandel.

  3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min. Låt svalna.

  4. Kräm: Skär katrinplommonen i bitar. Koka dem i vattnet ca 10 min. Tillsätt sockret och koka -ytterligare ca 5 min. Låt kallna.

  5. Servera pannkakan med katrinplommonkräm och lättvispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?