Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på Ålandspannkaka med katrinplommonkräm. Med härlig kardemummasmak blir det här en uppskattad favorit. Får du pannkaka över håller den fint i kylen några dagar.
Koka upp mjölken i en kastrull. Vispa ner mannagrynen och koka på svag värme till en tunn gröt, ca 4 min. Låt svalna.
Sätt ugnen på 200°. Rör ner mjöl, kardemumma och salt i gröten. Vispa ägg och socker pösigt och rör ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad ugnssäker form. Strö över mandel.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min. Låt svalna.
Kräm: Skär katrinplommonen i bitar. Koka dem i vattnet ca 10 min. Tillsätt sockret och koka -ytterligare ca 5 min. Låt kallna.
Servera pannkakan med katrinplommonkräm och lättvispad grädde.