Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ajvarpizza med bacon, sparris & feta

Ajvarpizza med bacon, sparris & feta
Ajvarpizza med bacon, sparris & feta
Ajvarpizza med bacon, sparris & feta
ÅSA DAHLGREN

Ingredienser

  • 1 satspizzadeg
  • 2 dlajvar relish- mild
  • salt
  • 250 gsparris
  • margarin- eller smör att steka i
  • 140 gbacon
  • 150 glagrad ost- riven
  • svartpeppar- grovkornig
  • 150 gfetaost- avrunnen tärnad
  • citronolja

Garnering

  • timjan- färsk

Gör så här

  1. Blanda ajvar relish med lite salt. Skär bort det grova på sparrisstjälkarna. Dela stjälkarna i 3-4 cm långa bitar och stek dem lite lätt i margarin eller smör. Salta.

  2. Klipp eller skär baconskivorna i 3-4 cm breda skivor. Stek dem i stekpannan.

  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den något. Dela degen i 2 delar och kavla ut varje till en rektangel.

  4. Lägg bottnarna på var sin bakpappersklädd plåt. Bred på ajvar relish och fördela sparris och ost ovanpå. Peppra.

  5. Grädda pizzan i 250 grader i cirka 10 minuter. Lägg på baconskivorna när det återstår 2 minuter. När pizzorna är färdiggräddade - strö på fetaost och ringla över citronolja. Garnera med timjan.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök