Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 24g
Protein: 36g
Kolhydrater: 41g
Recept på kyckling med ajvar och fetaost. Ajvarkyckling och ugnspotatis med zucchini och feta är lättlagad vardagsmat. Ajvar relish, fetaost och oregano är alla ingredienser som används flitigt i Medelhavsköken.
Sätt ugnen på 250°. Skrubba potatis noga i ljummet vatten. Skär den i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 1 msk olja och strö på 1 tsk salt. Tillaga mitt i ugnen ca 5 min.
Ansa och skär zucchinin och skär den i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg zucchinin bredvid potatisen på plåten och tillaga ytterligare ca 10 min.
Grovriv fetaosten på rivjärn. Hacka nästan all oregano, spara lite till garnering. Blanda fetaost och oregano.
Putsa kycklinglårfiléerna. Bryn dem i 1 msk olja så att de får fin färg på båda sidor. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Häll på ajvar relish och 2 dl vatten. Smula i buljongtärningen. Låt puttra under lock ca 5 min.
Ta potatis och zucchini ur ugnen. Strö över fetaostblandningen. Tillaga högt upp i ugnen ca 5 min så att fetaosten får fin färg.
Servera kycklingen med sås, potatis och zucchini. Garnera med oregano.