Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ajvarkyckling med tagliatelle & grönkål


Pasta med smörfräst grönkål är gott till en ajvargryta med kycklingfilé.

Ajvarkyckling med tagliatelle & grönkål

Ajvarkyckling med tagliatelle & grönkål

Ajvarkyckling med tagliatelle & grönkål

THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 4kycklingfiléer
  • salt- peppar
  • 2 msksmör
  • 1 pktjägarbacon- 120 g (eller vanligt bacon)
  • 1 dlcrème fraiche
  • 1 dlajvar relish
  • 1 dlkycklingbuljong- av tärning eller fond

Servera med:

  • 280 gtagliatelle
  • 250 ggrönkål
  • 2 mskrapsolja
  • salt- peppar
  • parmesan

Gör så här

  1. Skär kycklingfiléerna i tre delar på längden. Salta, peppra. Bryn i stekpanna med smör. Lägg över i en gryta.

  2. Strimla bacon och stek det i en het stekpanna, låt rinna av och lägg i grytan. Tillsätt crème fraiche, ajvar relish och kycklingbuljong. Rör om och låt sjuda, cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

  3. Koka tagliatellen enligt anvisningar på förpackningen. Låt pastan rinna av i ett durkslag.

  4. Repa grönkålen och strimla den. Fräs den i en stekpanna med rapsolja­ tills den blir mjuk. Salta och peppra. Blanda med pastan och servera­ till kycklingen. Hyvla parmesanost över rätten vid serveringen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök