Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ajvarkyckling med squash- och blomkålsris

Recept på ugnsbakad kyckling med ajvar, servera med blomkålsris.

Ajvarkyckling med squash- och blomkålsrisAjvarkyckling med squash- och blomkålsrisAjvarkyckling med squash- och blomkålsris
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 900 gkycklingben
  • salt- peppar
  • 2 dlajvar relish- stark relish
  • 2 mskolivolja

Squash- och blomkålsris

  • 1squash- 300 g
  • 300 gblomkål- färsk
  • 0,5 dlrapsolja
  • salt- peppar
  • 2 mskpersilja- hackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Torka av kycklingbenen med hushållspapper. Salta och peppra dem och lägg dem i en ugnsfast form. Bred över ajvar relish blandad med olja. Gnid såsen runt benen. Ugnsbaka i mitten av ugnen, cirka 40 minuter.

  2. Kör squash och blomkålsbuketter i matberedare till ett smuligt ris. Fräs riset i en gryta med rapsolja, cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja vid serveringen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling: Christina Asplund

Recept från Mitt kök