Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ajvarbiffar

Ajvarbiffar
Ajvarbiffar
Ajvarbiffar

Ingredienser

  • 1 dlhavregryn
  • 1 dlmjölk
  • 500 gköttfärs
  • 2 dlajvar relish- mild
  • 1ägg
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar

Sås

  • 1gul lök
  • 2paprikor- i olika färg
  • 2 msktomatpuré
  • 2 dlmatlagningsgrädde
  • 1 dlvatten
  • 0,5 tsksalt
  • 1 mskpersilja- finstrimlad

Gör så här

  1. Låt havregrynen svälla i mjölk ca 10 minuter.

  2. Sås: Strimla lök och paprikor till såsen. Fräs dem i smör, blanda ner tomatpuré och låt fräsa med en stund. Häll över grädde och vatten. Låt koka ca 5 minuter, salta.

  3. Biffar: Blanda köttfärs, ajvar, ägg, salt och peppar med havregrynen. Arbeta färsen väl. Forma 8 biffar och stek i smör ca 3 minuter per sida.

  4. Lägg ner biffarna i såsen och strö över persilja. Servera gärna med klyftpotatis.

Vad tyckte du om receptet?