Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 25g
Protein: 35g
Kolhydrater: 58g
Blöt händerna när du formar biffarna så går det lättare. Det går även bra att göra små biffar. Gör då 16 platta biffar i stället och fyll dem på samma sätt.
Sätt ugnen på 250°.
Halvera tomaterna och lägg dem med snittytan uppåt på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 0,5 msk olja och strö över 0,5 tsk salt. Rosta mitt i ugnen ca 20 minuter.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Ansa och strimla purjolöken. Blanda ner den i riset när ca 5 minuter återstår av koktiden.
Blanda färs, ägg, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Dela färsen i åtta bitar och platta ut dem till runda, platta biffar. Lägg en klick ajvar relish mitt på fyra av biffarna. Lägg på resterande biffar och tryck till runt kanterna. Stek dem i 1 msk olja på medelvärme ca 4 minuter på varje sida.
Rör ner crème fraichen i risblandningen och krydda med 1,5 tsk salt och 2 krm peppar. Servera rostade tomater och ris till de nystekta biffarna.