Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Aioli

Gott och klassiskt tillbehör som passar fint till allt möjligt, bland annat moules marinières, fiskgryta eller kyckling à la provençale.

Aioli
Aioli
Aioli
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 2 tskdijonsenap
  • 2 tskvinäger
  • 2äggulor
  • 3 dlrapsolja
  • 1 dlolivolja
  • 3vitlöksklyftor- finhackade
  • salt
  • cajennepeppar

Gör så här

  1. Vispa ihop senap, vinäger och äggulor i en skål.

  2. Droppa i oljorna i en stråle och vispa kraftigt under tiden.

  3. Smaksätt med hackad vitlök, salt och kajennpeppar.

Vad tyckte du om receptet?

Gott och klassiskt tillbehör som passar fint till allt möjligt, bland annat moules marinières, fiskgryta eller kyckling à la provençale.

Recept från Mitt kök