Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Detta är en fiskgryta från Provence som har samma namn som såsen som serveras till, den vitlökssmakande aiolin.
Skala och skär potatis och morötterna i bitar. Ansa och skär löken i klyftor.
Dela blomkålen i bitar.
Skala vitlöken.
Lägg potatisen i en gryta. Häll över vattnet och tillsätt buljongtärningarna. Låt koka under lock 7–8 min. Lägg morötter, lök, blomkål och vitlök i kastrullen. Tillsätt lagerblad och vitpeppar. Låt koka ytterligare ca 10 min tills potatisen är färdigkokt.
Skär fisken i mindre bitar. Lägg fisk och sugarsnaps och sjud under lock ca 5 min fisken är genomkokt.
Fiskkrydda: Blanda ihop kryddorna till fiskkryddan.
Strö kryddblandningen samt flingsalt över fisken. Servera med aioli.