Sugen på att göra egen majonnäs? Här hittar du recept och steg för steg-guide
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på aioli, en fransk-spansk sås som serveras kall och är väldigt god till fisksoppa. Vill du lyxa till din aioli kan du smaksätta den med tryffelolja så blir det en tryffelaioli.
Vispa ihop gulor och citronsaft.
Tillsätt oljorna droppvis under kraftig vispning.
Smaka av med vitlök och salt.
Mät temperaturen på den spruckna såsen. Den ska vara ca 40°. Vispa samman en äggula och en msk vatten, på svag värme, i en ny kastrull. Ta kastrullen från värmen och droppa, under ständig vispning, ner den spruckna såsen i det nya äggvispet så blir den ”hel” igen.
Sugen på att göra egen majonnäs? Här hittar du recept och steg för steg-guide