Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äggvåfflor – våfflor med ägg

Recept på äggvåfflor! Lite tyngre och matigare och minst lika goda. Mjuka i stället för frasiga.

Äggvåfflor – våfflor med ägg
Äggvåfflor – våfflor med ägg
Äggvåfflor – våfflor med ägg
Våfflor med ägg blir mer mjuka i konsistensen. Foto: Lina Eriksson

Äggvåfflor

  • 50 gsmör
  • 2ägg
  • 1,5 dlvatten
  • 2,5 dlvetemjöl- (150 g)
  • 1 mskströsocker
  • 1 krmsalt
  • 3 dlgräddfil

Gör så här

  1. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop ägg och vatten. Tillsätt mjöl, socker och salt. Vispa till en klimpfri smet. Rör i gräddfil och smör.

  2. Grädda våfflor av smeten i våffel­järn. Servera dem nygräddade.

  3. Tips! Servera gärna våfflan med krämig citronglass!

Vad tyckte du om receptet?