När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
1 dlhallon- frysta
4ägg
4 mskströsocker- + 4 msk
1lime
Gör så här
Fördela hallonen i fyra glas. Separera äggulor från vitor.
Vispa 2 äggvitor till vitt skum och tillsätt 4 msk socker, lite i taget. Vispa till en fast marängsmet.
Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv det yttersta gröna av limen och pressa ut saften, mät upp 1 msk saft.
Vispa äggulorna med 4 msk socker till en fluffig, ljusgul smet, ca 5 min med elvisp. Vänd ner limesaften. Häll smeten över hallonen och toppa eller spritsa på marängsmet. Strö över rivet limeskal och servera.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 4,2 · 38 röster)
Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!