Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äggterrin

Recept på Äggterrin. Bacon och matjessill är en god och oväntad kombination. Börja i god tid eftersom terrinen behöver stå kallt ett dygn.

ÄggterrinÄggterrinÄggterrin
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 3ägg
  • 2potatisar- (200 g) kokta
  • 3gelatinblad
  • 200 gfärskost- naturell
  • 2 dlgräddfil
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,5rödlök
  • 2 mskdill- hackad
  • 2 mskgräslök- hackad

Tillbehör

  • 1 burkmatjessillfiléer- (200 g) hela

Garnering

  • 0,5 pktbacon- (à 140 g)
  • 1bananschalottenlök
  • dill

Gör så här

  1. Lägg äggen i kallt vatten i en kastrull. Låt koka upp och sjud sedan 6 min. Spola äggen med kallt vatten. Skala och grovhacka dem. Skala potatisen och skär den i bitar.

  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Blanda färskost och gräddfil. Krydda med salt och peppar. Skala och finhacka löken. Blanda ner lök, dill och gräslök i ostsmeten.

  3. Ta upp och smält gelatinbladen i en kastrull. Rör ner gelatinet i ostsmeten. Vänd försiktigt ner ägg och potatis. Fördela smeten i en avlång form, 1 liter, klädd invändigt med plastfolie. Ställ i kylen 1 dygn.

  4. Låt matjessillen rinna av, torka med hushållspapper och skär den i ca 1 cm breda bitar. Finstrimla baconet och knaperstek det. Låt det rinna av på hushållspapper. Skala och skär löken i ringar.

  5. Skär terrinen i bitar och lägg en bit sill på varje bit. Strö på baconsmulor. Garnera med lökringar och dill.

Vad tyckte du om receptet?