Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äggsallad

Recept på äggsallad. Nyttig och god frukost-, lunch- eller mellanmålsmacka. Perfekt efter träningen!

Äggsallad
Äggsallad
Äggsallad
Äggsallad Foto: Ulrika Pousette

Äggsallad

  • 4 storaägg
  • 0,5selleristjälk
  • 0,5 krukagräslök
  • 1 mskmajonnäs
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 4 skivorsurdegsbröd- (á 50 g)
  • 4salladsblad
  • 2tomater i skivor

Gör så här

  1. Lägg äggen i en kastrull och fyll på med vatten. Koka upp och låt koka 6 min. Kyl äggen i kallt vatten.

  2. Skala och mosa sönder äggen med en gaffel. Finstrimla selleri och gräslök.

  3. Rör ihop ägg, grönsaker, majonnäs, salt och peppar. Servera äggsalladen på bröd med sallad och tomat.

Vad tyckte du om receptet?