Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äggroyal med rökt laxröra

Fin liten äggrätt att ställa på brunchbuffén.

Äggroyal med rökt laxröra
Äggroyal med rökt laxröra
Äggroyal med rökt laxröra
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 8kokotteformar- gärna i glas
  • 1 msksmör
  • 1,5 dlmjölk- 3 %
  • 2,5 dlmatlagningsgrädde
  • 8 storaägg
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmvitpeppar- nymald

Laxröra

  • 200 gkallrökt lax- strimlad
  • 0,5 dlmajonnäs
  • 0,5 dlcrème fraiche
  • 1 msklöjrom
  • 1 tskcitronsaft- pressad
  • 2 mskdill- fint skuren
  • salt- peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj formarna med smör.

  2. Koka upp mjölken och matlagningsgrädde och låt den svalna, så blir äggroyalen helt slät, utan blåsor.

  3. Vispa samman ägg, mjölkblandningen, salt och peppar, utan att vispa in för mycket luft.

  4. Häll smeten i formarna och grädda i ugnen 30 minuter i vattenbad. Låt royalerna svalna något.

  5. Blanda lax med majonnäs, crème fraiche, löjrom, citron och dill. Smaka av med salt och peppar. Fördela laxröran på royalerna och garnera med en dillkvist.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök