Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äggröra på bondbröd – lätt måltid eller perfekt brunchrätt

Recept på äggröra på bondbröd. Äggröra ska inte låta vänta på sig – så njut den direkt!

Äggröra på bondbröd – lätt måltid eller perfekt brunchrätt
Äggröra på bondbröd – lätt måltid eller perfekt brunchrätt
Äggröra på bondbröd – lätt måltid eller perfekt brunchrätt
Recept på äggröra på bondbröd. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1 skivabröd- inte dagsfärskt
  • 0,5 mskolivolja
  • 2körsbärstomater
  • 2champinjoner
  • 1 krmsalt- + 1 krm
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 3ägg
  • 1 mskcrème fraiche
  • 1 mskgräslök- hackad

Gör så här

  1. Stek brödet i oljan på båda sidor tills det får gyllenbrun färg. Ta upp brödet ur stekpannan.

  2. Halvera tomaterna och lägg dem i stekpannan tillsammans med champinjonerna. Krydda med 1 krm salt och peppar och stek tills tomater och svamp fått fin färg.

  3. Lägg bröd, tomater och svamp på en tallrik. Vispa äggen. Häll äggen i en kastrull och rör tills de börjar stelna. Ta kastrullen från värmen och rör i crème fraichen. Krydda med 1 krm salt.

  4. Fördela äggröran på brödet och strö över gräslöken.

Vad tyckte du om receptet?