Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äggröra och sik på kavring

Sik- och äggröra på rostad kavring. Kavringstoasten fungerar utmärkt som förrätt eller som del i en brunch.

Äggröra och sik på kavring
Äggröra och sik på kavring
Äggröra och sik på kavring
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 3ägg
  • 200 grökt sik utan skinn och ben
  • 1 msksmörgåskaviar
  • 2 mskdill- hackad
  • 2 mskbladpersilja- hackad
  • 1 mskcitron- pressad
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 tskdillfrön- hela
  • 6kavring- skivor
  • 1 msksmör
  • 0,5rödlök
  • 0,5 dlkesella- (10 %)
  • 0,5 dlmajonnäs

Gör så här

  1. Koka äggen 5-6 min. Skala och skär äggen i grova bitar. Dela siken i bitar. Skala och finhacka rödlöken.

  2. Rör ihop kesella, majonnäs och kaviar. Blanda i dill och persilja och krydda med citronsaft, salt, peppar och dillfrön. Vänd i ägg och sik.

  3. Skär bort kanterna från kavringen och stek skivorna i smör.

  4. Lägg fyllningen på nystekta kavringskivor. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?