Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äggröra med tryffel

Recept på äggröra med tryffel. Riven tryffel kan ersättas med ett par droppar tryffelolja.

Äggröra med tryffelÄggröra med tryffelÄggröra med tryffel
Recept på äggröra med tryffel. Foto: Jonny Lind

Ingredienser

  • 6ägg
  • 1 dlvispgrädde
  • 25 gsmör
  • 10 gtryffel- riven
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Knäck äggen försiktigt på den spetsiga delen. Plocka bort tillräckligt mycket av skalen för att de sedan ska kunna användas som ”skålar”. Häll äggen i en bunke. Skölj ur skalen och ställ åt sidan.

  2. Vispa äggen lätt och luftigt tillsammans med grädden.

  3. Smält smöret i en stekpanna. Häll ner äggblandningen. Rör sakta medan äggen tillagas. De ska inte få färg.

  4. Riv över hälften av tryffeln. Krydda med salt och ­peppar.

  5. Fyll äggskalen försiktigt med äggröran. Toppa varje ägg med resterande tryffel.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Monica Eisenman