Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äggröra med sauterad rödlök & anjovis

Den här rätten passar bra som vickning eller till brunch.

Äggröra med sauterad rödlök & anjovis
Äggröra med sauterad rödlök & anjovis
Äggröra med sauterad rödlök & anjovis
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 3 mskrödlök- hackad
  • 4ägg
  • 0,5 dlvispgrädde
  • 8anjovisfiléer- skurna i bitar
  • salt
  • svartpeppar- malen
  • smör- till stekning
  • 4 mskrödlök- hackad
  • 4 mskgräslök- hackad
  • 2 dlgräddfil

Gör så här

  1. Sautera rödlöken i smör i stekpannan.

  2. Knäck äggen i en skål och rör om.

  3. Vänd ner äggsmeten i stekpannan och tillsätt grädde.

  4. Värm på medelvärme tills äggen börjar stelnar och det blir en krämig och fin äggröra

  5. Tillsätt anjovisen. Salta och peppra.

  6. Servera äggröran i ansjovisburkar eller små skålar med hackad lök, gräslök och gräddfil.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök