Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äggröra med chèvre

Lite lyxigare och godare än den traditionella äggröran med stekt bacon. Är någon i gänget vegetarian kan du servera baconet vid sidan i en skål och låta var och en strö över själv.

Äggröra med chèvre
Äggröra med chèvre
Äggröra med chèvre
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1rödlök- stor
  • 150 gsockerärt
  • 150 gchévre
  • 2 pktbacon- ett paket = 140g
  • 12ägg
  • 0,75 tsksalt
  • 1,5 krmsvartpeppar- nymald
  • 1,5 krmpaprikapulver
  • 1 krmtabasco
  • 1,5 mskvetemjöl
  • 1,5 mskvatten
  • 2 msksmör
  • 200 ggrillad paprika
  • 2salladslök

Gör så här

  1. Skala och skiva rödlöken tunt. Förväll sockerärterna i lättsaltat vatten 1 minut. Ta bort eventuell kant på getosten och dela den i mindre bitar.

  2. Strimla och knaperstek bacon och låt rinna av på dubbelvikt hushållspapper. Fräs löken i stekpannan.

  3. Vispa ihop ägg, salt och kryddor. Rör ut vetemjölet i vattnet och vispa i äggen.

  4. Hetta upp smöret i en stekpanna och häll i äggsmeten. Rör under tiden med en trägaffel tills röran blir krämig och fast.

  5. Tillsätt rödlök, paprika och sockerärter och toppa med bacon, strimlad salladslök och getost. Servera direkt ur stekpannan.

Vad tyckte du om receptet?