Recept på otroligt god och krämig äggröra med bacon. Här lagar vi äggröran i ugnen som både är enkelt och bekvämt. Ta ut äggröran innan den har stelnat helt och fortfarande är krämig och fin. Också en perfekt lunchrätt för fyra.
När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
12ägg
1 dlvispgrädde
1 dlvatten- kallt
0,75 tsksalt
1 krmsvartpeppar
2 pktbacon
1 knippagräslök
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Vispa ihop ägg, grädde, vatten, salt och peppar.
Häll smeten i en smord ugnssäker form.
Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Rör i smeten från kanten och inåt. Fortsätt grädda i ytterligare 5-10 minuter och rör då och då.
Stek under tiden bacon i en het stekpanna. Låt det rinna av på hushållspapper.
Grovhacka gräslöken. Toppa äggröran med bacon och gräslök.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 3,6 · 12 röster)
Äggen håller länge
I rumstemperatur håller ett ägg 28 dagar från kläckningen. I kylskåp hållet det två till tre månader, särskilt om man lägger äggen med den spetsiga delen nedåt. Det enklaste sättet att veta om ägget är färskt är att knäcka det i en skål för att titta och lukta.
Hårdkokta ägg ska förvaras i kylen och bör förbrukas inom 5-7 dagar.