Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äggröra & bacon i äggskal

En enkel rätt som lätt kan lyxas till genom att serveras ur äggskal. Vill du servera rätten på buffé för 8 personer, gör dubbel sats.

Äggröra & bacon i äggskal
Äggröra & bacon i äggskal
Äggröra & bacon i äggskal
Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 1 skivabacon
  • 2ägg
  • 4 mskvispgrädde
  • 1 krmsalt
  • 1 msksmör- till stekning
  • srirachasås- eller tabasco
  • örtblad

Gör så här

  1. Stek baconen knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper.

  2. Klipp baconen i små bitar.

  3. Knäck äggen i en skål. Tillsätt grädde och salt, vispa ihop bara tills allt blandas.

  4. Låt smöret smälta och bli varmt i en stekpanna. Häll i äggsmeten och rör om sakta med trägaffel tills äggsmeten tjocknar till en krämig äggröra.

  5. Fördela äggröran i 4–6 små skålar, formar eller vältvättade och torkade äggskal. Toppa med baconbitar och en droppe sriracha. Garnera med örter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök