Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En enkel rätt som lätt kan lyxas till genom att serveras ur äggskal. Vill du servera rätten på buffé för 8 personer, gör dubbel sats.
Stek baconen knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper.
Klipp baconen i små bitar.
Knäck äggen i en skål. Tillsätt grädde och salt, vispa ihop bara tills allt blandas.
Låt smöret smälta och bli varmt i en stekpanna. Häll i äggsmeten och rör om sakta med trägaffel tills äggsmeten tjocknar till en krämig äggröra.
Fördela äggröran i 4–6 små skålar, formar eller vältvättade och torkade äggskal. Toppa med baconbitar och en droppe sriracha. Garnera med örter.
Recept från Mitt kök