Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Klassisk bohuslänsk juldessert som ofta serveras med björnbärssylt. Denna görs av laktosfria produkter för att passa dem som inte tål mjölk eller laktos, men givetvis kan de ersättas med vanliga mjölkprodukter för dem som tål det.
Värm mjölken till 37° i en gryta. Vispa upp äggen och tillsätt filmjölk och grädde. Ta grytan åt sidan och vispa ner blandningen i mjölken.
Värm på svag värme tills massan börjar klumpa sig och det bubblar upp klar vätska. Lägg på ett lock och ta grytan från värmen. Låt stå ca 5 min.
Täck ett durkslag invändigt med en tunn silduk. Ta upp massan med hjälp av en hålslev och varva med sockret i durkslaget. Ställ äggosten i kylskåpet att rinna av 1 dygn.
Stjälp upp äggosten på ett fat och servera med sylt, bär eller frukt.