Recept av Henrik Eriksson Falkman
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på äggost. Har man ingen äggostform kan osten göras i ett durkslag med silduk.
Vispa ihop ägg, mjölk, grädde och gräddfil i en stor gryta.
Låt blandningen sjuda på låg värme tills den börjar dela sig och bli flockig. Stäng av värmen och låt blandningen stå ca 5 min.
Ställ en äggostform eller durkslag över en bunke. Ös upp äggostblandningen i formen och varva med socker. Låt vila och rinna av 1 dygn i kyl.
Vänd upp äggosten på ett fat och servera med björnbärssylt eller kanel och socker.
Recept av Henrik Eriksson Falkman