Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Var noggrann när du väger chokladen och mäter upp grädden så att tryffeln inte blir för lös eller hård. Dubblera gärna satsen.
Klä en liten form, ca 12 x 18 cm, med plastfolie. Har du ingen form av den storleken kan du vika till en av aluminiumfolie.
Börja med den mörka tryffeln. Hacka chokladen ganska fint. Koka upp grädden tillsammans med honung och smör. Häll blandningen över chokladen och rör tills den smält. Blanda ner ägglikören, häll smeten i formen och släta ut den. Låt svalna i rumstemperatur. Ställ in formen i kylen och låt tryffeln stelna 1–2 timmar.
Fortsätt med den vita tryffeln när den mörka stelnat. Hacka chokladen fint. Koka upp grädden tillsammans med honungen. Häll blandningen över chokladen och rör tills den smält. Blanda ner ägglikören och häll smeten ovanpå den mörka tryffeln i formen. Låt stelna ca 5 timmar i kylen, men gärna över natten. Är du otålig kan du ställa in formen i frysen, då går det lite snabbare.
Lossa tryffeln ur formen och skär den i bitar. Lättast går det om du sköljer kniven med hett vatten och torkar av med hushållspapper mellan varje knivtag.
Om du vill garnera tryfflarna så smälter du mörk choklad i mikron eller över vattenbad och ringlar eller spritsar den. Låt stelna i kylen och förvara sedan kallt.