Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En liten godsak som kräver en aning tålamod. Doppa folieformarnas utsida rejält i smält choklad så att de inte blir för tunna.
Låt dem kallna ordentligt och lossa folieformarna efterhand som du tar dem ur kylen.
Formar: Hacka den mörka chokladen och smält den i en skål över vattenbad. Doppa formarna i den smälta chokladen så att formens utsida täcks av ett tjockt lager choklad. Använd pincett för att underlätta. Ställ formarna att stelna i kylskåp ett par timmar. Lossa därefter folieformen.
Koka upp grädden tillsammans med glykos i en kastrull.
Häll grädden över den vita hackade chokladen, tillsätt smöret i bitar och häll slutligen i likören. Rör tills smeten är slät och blandat sig väl.
Låt tryffeln svalna och häll den i en spritspåse. Fyll de stela chokladformarna med tryffel och låt dem stelna i rumstemperatur. Garnera med rivet limeskal före serveringen.