Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ägglikörpraliner

En liten godsak som kräver en aning tålamod. Doppa folieformarnas utsida rejält i smält choklad så att de inte blir för tunna.

Låt dem kallna ordentligt och lossa folieformarna efterhand som du tar dem ur kylen.

Ägglikörpraliner
Ägglikörpraliner
Ägglikörpraliner

Ingredienser

  • 1 dlvispgrädde
  • 1,5 mskglykos
  • 200 gchoklad- vit, hackad
  • 25 gsmör- osaltat
  • 0,5 dlägglikör

Chokladformar

  • 40ischokladformar
  • 200 gchoklad- mörk

Garnering

  • limeskal- rivet

Gör så här

  1. Formar: Hacka den mörka chokladen och smält den i en skål över vattenbad. Doppa formarna i den smälta chokladen så att formens utsida täcks av ett tjockt lager choklad. Använd pincett för att underlätta. Ställ formarna att stelna i kylskåp ett par timmar. Lossa därefter folieformen.

  2. Koka upp grädden tillsammans med glykos i en kastrull.

  3. Häll grädden över den vita hackade chokladen, tillsätt smöret i bitar och häll slutligen i likören. Rör tills smeten är slät och blandat sig väl.

  4. Låt tryffeln svalna och häll den i en spritspåse. Fyll de stela chokladformarna med tryffel och låt dem stelna i rumstemperatur. Garnera med rivet limeskal före serveringen.

Vad tyckte du om receptet?