Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ägghalvor med varmrökt lax och äggulefyllning

Recept på ägghalvor med lax. Koka äggen och låt dem kallna precis innan du ska laga rätten. Ligger kokta ägg för länge, kan de bli missfärgade runt gulan.

Ägghalvor med varmrökt lax och äggulefyllning
Ägghalvor med varmrökt lax och äggulefyllning
Ägghalvor med varmrökt lax och äggulefyllning
Ägghalvor med varmrökt lax Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 5ägg- stora, hårdkokta
  • 50 gvarmrökt lax- skinn- och benfri
  • 5 mskmajonnäs

Garnering

  • 2 msksmörgåskrasse- finklippt

Gör så här

  1. Skala äggen. Skär dem i halvor och ta ut gulorna. Mixa ihop äggulor och lax. Blanda i majonnäsen, lite i taget, till slät krämig konsistens.

  2. Spritsa eller klicka fyllningen i äggvitehalvorna. Garnera med krasse.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: