Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ägghalvor med krämig räkröra i sked

Recept på ägghalvor med krämig räkröra. Så här slipper du halkiga ägghalvor! Lägg i fina skedar och servera.

OBS! Tänk på att äkta silverskedar kan färga av sig och ge ifrån sig en aning metallisk smak om man låter ägghalvorna ligga för länge i skeden.

Ägghalvor med krämig räkröra i skedÄgghalvor med krämig räkröra i skedÄgghalvor med krämig räkröra i sked
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 150 gräkor i lake- skalade, avrunna
  • 3 mskmajonnäs
  • 1 mskcrème fraiche
  • 4 stägg- hårdkokta , kalla
  • 2 mskgräslök- finhackad
  • rosépeppar- stött

Gör så här

  1. Lägg räkorna på ett fat och klappa dem torra, t ex med hushållspapper.

  2. Blanda majonnäs och crème fraiche. Vänd ner räkorna och blanda försiktigt.

  3. Skala och dela äggen.

  4. Lägg skedarna på ett serveringsfat. Lägg 1 ägghalva i varje sked.

  5. Toppa äggen med räkröran. Garnera med gräslök och rosépeppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Lena Söderström. Foto: Eva Hildén

Recept från Mitt kök