Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ägghalva med rökt sidfläsk och brödkrutonger

Denna rätt kan också serveras på ett fat som en sallad.

Ägghalva med rökt sidfläsk och brödkrutonger
Ägghalva med rökt sidfläsk och brödkrutonger
Ägghalva med rökt sidfläsk och brödkrutonger

Ingredienser

  • 5ägg
  • 300 gsidfläsk- rökt, i bit
  • 3formbröd- skivor, vitt
  • 1 mskolivolja
  • 1 krmsalt
  • 1friséesallad- litet huvud
  • 2 tskolivolja
  • 1 tskrödvinsvinäger
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 mskolivolja
  • 1 tskrödvinsvinäger
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Ägg: Lägg äggen i en kastrull med kallt vatten så det täcker. Koka upp och sjud sedan äggen 6 minuter. Spola dem i kallt rinnande vatten.

  2. Fläsk: Skär sidfläsket i cm tjocka stavar. Stek fläsket gyllenbrunt. Lägg på hushållspapper för att avlägsna överflödigt fett.

  3. Bröd: Sätt ugnen på 150°. Skär bort kanterna på brödet och grovhacka det med en vass kniv. Blanda brödet med olivolja och salt. Rosta brödet på plåt, i mitten av ugnen, 15-20 minuter, tills de fått fin färg.

  4. Sallad: Skölj salladen i kallt vatten. Lägg på handduk för att rinna av ordentligt, eller slunga den i salladsslunga. Hacka grovt och blanda den med olivolja, rödvinsvinäger och svartpeppar.

  5. Servering. Skala och dela äggen, lägg på sidfläsk och sallad. Avsluta med brödkrutongerna.

Vad tyckte du om receptet?