Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Denna rätt kan också serveras på ett fat som en sallad.
Ägg: Lägg äggen i en kastrull med kallt vatten så det täcker. Koka upp och sjud sedan äggen 6 minuter. Spola dem i kallt rinnande vatten.
Fläsk: Skär sidfläsket i cm tjocka stavar. Stek fläsket gyllenbrunt. Lägg på hushållspapper för att avlägsna överflödigt fett.
Bröd: Sätt ugnen på 150°. Skär bort kanterna på brödet och grovhacka det med en vass kniv. Blanda brödet med olivolja och salt. Rosta brödet på plåt, i mitten av ugnen, 15-20 minuter, tills de fått fin färg.
Sallad: Skölj salladen i kallt vatten. Lägg på handduk för att rinna av ordentligt, eller slunga den i salladsslunga. Hacka grovt och blanda den med olivolja, rödvinsvinäger och svartpeppar.
Servering. Skala och dela äggen, lägg på sidfläsk och sallad. Avsluta med brödkrutongerna.