Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äggfria maränger

Recept på maränger du gör utan ägg - passar alla som inte vill eller kan äta ägg.

Äggfria maränger
Äggfria maränger
Äggfria maränger

Ingredienser

  • 1,5 dlkikärtsspad
  • 0,5 tskcitron- pressad
  • 2,5 dlströsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°. Vispa kikärtsspad och citronsaft tills det skummar ca 2 min i en hushållsassistent.

  2. Tillsätt sockret, 1 msk i taget men i en inte för långsam hastighet. När smeten är fast och mjuka toppar formas är marängsmeten klar. Det tar ca 4 min.

  3. Lägg smeten i en spritspåse med en stor tyll och spritsa maränger på en plåt med bakplåtspapper. Smeten kan också klickas ut.

  4. Grädda marängerna mitt i ugnen ca 2 timmar. Stäng av ugnen, öppna luckan och låt marängerna står kvar medan ugnen svalnar. Förvaras i burk med tättslutande lock.

  5. Recept Saga Aneng, Hembakat

Vad tyckte du om receptet?