Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äggfrestelse med blomkål och brödsticks

Äggfrestelse med blomkål och brödsticks
Äggfrestelse med blomkål och brödsticks
Äggfrestelse med blomkål och brödsticks
Annika Broman

Ingredienser

  • 4 stägg
  • 1 dlgräslök- finskuren
  • 1 dlgrädde
  • 2 msksmör
  • salt
  • peppar- nymalen
  • 2 dlblomkålsbuketter- små, frysta går bra
  • matlagningsgrädde- så det täcker
  • 2 stvitt formbröd- skivor
  • smör- att steka i

Gör så här

  1. Skär brödet i stavar och stek dem frasiga runtom i lite smör. Låt svalna på hushållspapper. 2 Koka upp grädden och vänd ner gräslöken. Dra av från värmen och låt svalna. Kör med handmixer till en nästan slät grön grädde. 3 Lägg under tiden de små blomkålsbuketterna i en kastrull. Slå på precis så mycket matlagningsgrädde att det täcker. Koka upp och sjud några minuter tills blomkålen är knappt mjuk. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan. 4 Knäck äggen och vispa dem lätt med gräslöksgrädden. 5 Smält 1–2 msk smör i en kastrull (gärna med släpp-lättbeläggning) på låg värme och häll i äggsmeten. Rör sakta med en träsked, så smeten stelnar och blir mjukt krämig. Smaka av med salt och peppar. Dra av från plattan. 6 Fördela blomkålsbuketterna (ta inte med överflödig grädde) i botten på fyra glas. Spara fyra buketter till dekoration. Fyll på med den gröna äggröran. Toppa med blomkålsbukett och brödsticks.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök