Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Skär brödet i stavar och stek dem frasiga runtom i lite smör. Låt svalna på hushållspapper. 2 Koka upp grädden och vänd ner gräslöken. Dra av från värmen och låt svalna. Kör med handmixer till en nästan slät grön grädde. 3 Lägg under tiden de små blomkålsbuketterna i en kastrull. Slå på precis så mycket matlagningsgrädde att det täcker. Koka upp och sjud några minuter tills blomkålen är knappt mjuk. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan. 4 Knäck äggen och vispa dem lätt med gräslöksgrädden. 5 Smält 1–2 msk smör i en kastrull (gärna med släpp-lättbeläggning) på låg värme och häll i äggsmeten. Rör sakta med en träsked, så smeten stelnar och blir mjukt krämig. Smaka av med salt och peppar. Dra av från plattan. 6 Fördela blomkålsbuketterna (ta inte med överflödig grädde) i botten på fyra glas. Spara fyra buketter till dekoration. Fyll på med den gröna äggröran. Toppa med blomkålsbukett och brödsticks.
Recept från Mitt kök